Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Fastighetsboxar & Postboxar

 

postboxar utomhus

Fastighetsboxar - Svenskboxen - Postbox

CityPro säljer fastighetsboxar av hög kvalité med lager i Sverige. Svenskboxen är en populär fastighetsbox och tillverkas av Svenska Dinbox. Det känns tryggt med Svenska fastighetsboxar. Postboxarna är framtidssäkra genom förberedelse för ellås & taggstyrning. Svenskboxen finns i liggande, stående samt i utomhusutförande. Vi kan lacka boxarna i flera olika färger men våra vanligaste färger är Silvergrå (RAL 7001), Skiffergrå (RAL 7015), Svart (RAL 9017) & Vit (9017). Vi har också ett stort utbud av postboxar från Renz och Postboxar i trä som kommer från Svenska fastighetsboxar.

 

 

Har ni frågor & funderingar kring fastighetsboxar kontaktar ni vår kunniga kundtjänst på tel. 0521-599 000. Vid större antal - kontakta oss för offert.

 

Låga priser     Snabba leveranser     Fri frakt    Hög kvalité 

FASTIGHETSBOXAR till BRF, hyresfastigheter & företag

 

Vi på CityPro har sålt fastighetsboxar sen 2009 och valt Sveriges största tillverkare som samarbetspartner. Din box svenskboxens tillverkare har länge varit ledande tillverkare i hela norden av fastighetsboxar. Dessa fastighetsboxar utvecklas över tid med nya smarta funktioner för om man i framtiden vill använda ellås och taggsystem till dem. Vårt breda sortiment av både liggande boxar samt även stående boxar såväl som utomhusboxar gör oss till ett självklart val när det kommer till leverantör av postboxar för lägenheter. Alla våra boxar är framtidssäkra och förberedda för el-lås med taggstyrning för alla idag förekommande smarta system. Det är enkelt att i efterhand komplettera upp sina produkter från oss med ellås och taggstyrning i framtiden om detta blir aktuellt.

 

fastighetsboxar hyreshus

Fastighetsboxar i trappuppgångar

Posten har under flera år gått ut med informationen om att det kommer lagstiftas krav på fastighetsboxar i trapphus till lägenheter då de sätter sina brevbärares hälsa i första rummet. Spring i trappor för att lämna post skall i största mån undvikas. Tidsvinsten på att leverera posten i ett postfack i en fastighetsbox är såklart även en viktig del i det hela. Vi på CityPro ser väl även att säkerheten att få posten levererad i postfacket är mycket bättre än att ha ett stort öppet hål i sin dörr där skadegörelse kan förekomma samt att man kan få sitt privatliv övervakat.

 

Så vi ser egentligen bara fördelar med att sätta upp fastighetsboxar i sin entré och sätta igen dörrarnas hål med blindplåtar sk. inkaststopp. De flesta kunder till oss köper även till snedtak till sina boxar då detta gör det omöjligt för hyresgästerna att lägga oönskad post (Läs reklam), tomma drickaburkar och annat skräp. Så summa summarum gör snedtaket att städningen minskar drastiskt där detta används. Alla våra större återkommande hyresvärdar beställer alltid snedtak till sina boxar då de har insett hur mycket städtid dessa sparar.

 

Fastighetsboxar säljs förutom till hyreshus även till företagshotell där flera företag håller hus och har sitt eget postfack där posten levereras. Det är vanligt förekommande att företag väljer att ha en dubbeldörr eller tom en trippeldörr till sitt postfack. Då görs helt enkelt flera enkelfack om till större postfack så möjligheten till mer post och mindre paket kan lämnas i postboxen av brevbäraren. Alla inre hyllplan i boxarna kan med fördel flyttas för att dubbla eller göra facken större och då väljer man att beställa större luckor för detta ändamål. Det blir mer och mer förekommande med dubbelfack samt trippelfack då det blir allt vanligare med näthandel och leverans av större brev och försändelser. Många kombinerar sin vanliga box med en brevbox eller paketbox. Detta ser vi helt klart kommer bli standard inom snar framtid.

 

CityPro har även stora postutlämningsställen som hyr ut brevlådor till företag & privatpersoner som använder våra boxar. Även paketboxar & serviceboxar förekommer i dessa lokaler och posttjänster. En fastighetsbox från Dinbox (svenskboxen) garanterar för en säker posthantering under många år framöver då dessa är tillverkade enligt postens högt dragna riktlinjer.

 

Vid utomhusbruk rekommenderar CityPro alltid att man placerar boxen under nån form av skärmtak. Detta skärmtak gör att boxen kommer stå fri från regn även då såklart fukt kommer minska. Ett skärmtak gör både brevbäraren samt de brevhämtande gästerna mer nöjda och ett enkelt skärmtak kostar runt 1000 kr i bygghandeln så ser vi detta som en klar rekommendation från vår sida. Vi gillar när allt fungerar redan från början och vi älskar när våra produkter har lång livslängd. Vi säljer även fastighetsboxar från Renz och Svenska fastighetsboxar då vi ser dessa tillverkare som bra komplement till våra standardboxar.

 

Så vill du garantera dig om att ha bra fastighetsboxar till ditt hus eller fastighet så är svenskboxen verkligen att rekommendera. Den är inte bara snygg att se på utan dessutom säker samt en mycket hållbar produkt. Du får fraktfri leverans av våra boxar inom Sverige. Har du frågor kring våra postboxar så är du välkommen att höra av dig till vår kunniga kundtjänst så berättar vi gärna mer om dem. Vid större förfrågningar tillämpar vi offert så har ni förfrågan om stororder så kontakta oss för offert.

 

Vi säljer våra postboxar och fastighetsboxar online över hela Sverige och inte bara till Stockholm , Göteborg , Malmö , Uppsala och Västerås. Så välkommen in till oss med er beställning!

 

Fastighetsboxar i olika kulörer

 

Om du är ute efter en specialfärg på dina fastighetsboxar så finns det många olika kulörer och nyanser att välja bland som t.ex pastellblå, saffransgul, rubinröd och signalgrön. Klicka på länken nedan för att se alla våra kulörer som är tillgängliga. Räkna med ca 2-3 veckor extra leveranstid på specialfärgade fastighetsboxar. Kontakta oss för offert på speciallackerade fastighetsboxar här.


Se alla RAL - färger på fastighetsboxar här  


 

Fastighetsbox färg kräm RAL9001

 

 

Fastighetsbox Rapsgul RAL 1021

Fastighetsbox Rubinröd RAL3003

Fastighetsbox pastellblå RAL6034

 

 

Fastighetsbox blekgrön RAL6021

 

 

Fastighetsbox Pärlmusgrå RAL7048

 

 


 

Kodlås & batterilås för RFID eller kod

Analoga postfack har alltid varit en bra investering och väldigt enkelt att hantera i fastighetsbeståndet. Det har varit enkelt att hantera vanliga nycklar och enkelheten är något vi eftersträvar. Det har dock i flertalet år funnits alternativ till postfack med vanliga nycklar men då har det krävts att man investerar i ett passersystem från RCO eller annan leverantör så som Aptus. Dessa passersystem gör att fastighetsägaren kan dela ut kodade RFID-taggar med access till olika lås i fastigheten. Då kan man enkelt från en huvuddator bestämma vilka taggar som skall ha tillgång till exempelvis tvättstugan i källaren, entrédörren i fastigheten eller till andra låsta områden. Passersystem är dock en kostnad som ligger och tickar varje månad och i större bostadsområden kan detta vara en nödvändighet men i mindre bestånd så är detta helt onödigt och den lilla bostadsrättsföreningen vill inte ha löpande kostnader för passersystem och det är nu som våra digitala lås kommer till sin rätt. Våra lås kallas även av några tillverkare för Batlock. 

 

Våra batterilås för RFID och digitala kodlås för fastighetsboxar är väldigt billiga och det är ingen månadskostnad som tillkommer. Det analoga låset byts på plats ut mot våra digitala lås ( även kallade Batlock) och det tar under 5 minuter att göra detta skifte på plats vid postfacket. Det är även väldigt enkelt att byta batteri i låset efter de beräknade 30000 öppningarna. Låset behövs inte ens demonteras för ett batteribyte. Våra RFID lås är absolut vanligast för hyresgäster som behöver hämta sin post medans kodlåsen lämpar sig mer åt företag eller kommunal verksamhet där flera personer behöver komma åt samma postfack.  

 

 

FAQ Fastighetsbox

 

Var skall vi placera postboxen?

Brevbäraren behöver direkt tillgång till postboxen för sin brevutlämning. Därför skall man alltid eftersträva att montera i direkt anslutning till trapphusets entré och helst på entréplan. Forum för fastighetsboxar som är postens avdelning för information kring postfack har mer ingående beskrivning om boxarnas placering.

 

Kan man montera en postbox på utsidan av en fastighet?

Självklart går även detta fint och i vissa fall i äldre hyreshus är det omöjligt att få plats med en postbox på insidan av trapphuset. Om man skall sätta upp boxen på utsidan måste man välja några av våra boxar som är märkta med "utomhus" då dessa boxar har extra skydd mot fukt och rost samt att dessa är extra tätade mot väder och vind. En utomhusbox som är köpt från CityPro borgar för högst möjliga kvalité för utomhusbruk. Vi rekommenderar dock alltid att man i möjligaste mån undviker utomhusplacering då det inte är en optimal plats för posthantering. Brevbäraren behöver arbeta ute i regnväder samt att de boende behöver hantera sin posthämtning utomhus i blåsigt väder och regnväder. Måste man ändå välja detta alternativ så tycker vi man skall investera i ett enkelt skärmtak från nån bygghandel som gör användandet mycket trevligare och förlänger livslängden på både postboxen likväl på brevbäraren :)

 

Hur anmäler man sin uppsatta box till Postnord?

Gör installationsanmälan genom att klicka här - ni alltid ringa till forum för fastighetsboxar på tel 020-202025 och deras öppettider är: Helgfri måndag till fredag 8-16.30. Dessa kan även nås på fastighetsboxar.se.  För att få igång sin brevutlämning i boxen är det viktigt att komma ihåg detta.

 

Om det inte har kommit någon för att besiktiga boxen vad gör vi?

Postnord är snabba att besiktiga nyuppsatta boxar då brevutlämningen i dessa underlättar för brevbärarna. Om de skulle missa; kontakta Postnords kundservice på tel 0771-33 33 10 så hjälper de dig med era frågor. Du kan också besöka postens forum på fastighetsboxar.se

 

Behöver jag gå ner till postboxen för att få min tidning på morgonen?

För att slippa springa ner och hämta tidningen sätter man enkelt upp en tidningsklämma eller en tidningshållare direkt utanför dörren. Om den som delar ut tidningen inte lämna morgontidning utanför mottagarens dörr så tappar den i värde och de kommer tappa kunder. Montering av tidningshållare görs ofta samtidigt som montering av fastighetsboxar. På några orter har under 2019 morgontidningar börjat levereras till boxarna men detta är ännu endast på ett fåtal orter.

 

Måste alla hyresgäster hämta posten i boxen? Jag har en rullstolsburen hyresgäst.

Man kan få dispens från Postnord för att få ha kvar sitt brevinkast i dörren. Personer som fyllt 80 år samt personer drabbade av rörelsehinder som gör att man inte kan ta sig till postboxen på ett lätt sätt kan få dispens av posten. Behöver någon av dina hyresgäster detta ringer ni till Postnords kundtjänst så kommer de hjälpa er med detta. Deras direkta telefonnummer är 0771-333310.

 

Är det säkert och tryggt att ha post i en fastighetsbox? Jag vill inte att min post blir stulen

Boxar tillverkas med ett 10 mm inkast som gör det omöjligt för någon att "fiska" upp andras post. Denna standard har i drygt 5 år gjort posthanteringen väldigt säker. Det tidigare utförandet på alla postboxar var en inkastlucka på ca 25 mm vilket gjorde att "postfiske" var möjligt varvid vi idag har väldigt många fastighetsägare som byter ut och uppgraderar sina boxar till denna nya standard. Sen att boxarna är placerade i fastighetens entré där många passerar har även detta en avskräckande effekt på brevtjuvar. Varje boende har sin egen nyckel så det är endast fackinnehavaren samt brevbäraren som har tillgång till respektive postfack.

 

Lämnar jag en nyckel till brevbäraren?

Brevbäraren vill inte ha en nyckel till er fastighetsbox. Ni får efter installationsanmälan till posten en tillsänd huvudlåscylinder som passar er brevbärares huvudnyckel. Då använder brevbäraren samma nyckel till alla boxar på alla adresser under hela sin arbetsdag. Så detta är väldigt enkelt och smart upplagt. De nycklar ni får tillsammans med er huvudlås cylinder är till för ert bruk som fastighetsägare. Ni kanske vill internutdela post eller det kanske är problem med en hyresgästs postfack/lås och då kan ni komma in i huvudlåset med denna nyckel. Förvara nyckeln på ett inlåst säkert ställe.


Vad gäller för monteringshöjd på boxarna?

 

MINIMI & MAXHÖJDER

Boxanläggningen skall vara monterad så att den lägsta insorteringshöjden är 700 mm och den högsta insorteringshöjden är 1600 mm. Nämnda mått mäts upp när postfacken är stängda och mätning sker från mitten av inkastluckan/inkastet. (Se bild)

 

CENTRUMHÖJDER

Om fastighetsboxanläggning används med flera boxkolumner rekommenderas montering så att anläggningens centrumlinje befinner sig 115 cm från golvets yta. Centrumlinjen mäts upp enligt följande. Centrumlinjen är mittlinjen mellan översta och understa fackets postinlägg. Mätning sker när boxens postfack är stängda och mitten av inkastet är mätpunkten. Ni kan även besöka vår sida med monteringsinstruktioner som ligger HÄR


Vad betyder att posten kräver avlastningsbord eller avlastningsyta?

 

Om det i ett trapphus finns fler än 6 st fack i postboxen så kräver Postnord att det skall finnas ett avlastningsbord eller en avlastningsyta i direkt anslutning till postboxen. Detta är för att brevbäraren skall kunna ställa sin brevväska på denna. 25 KG i vikt skall avlastningsbordet tåla och monteringen skall vara gjord på 600-900 mm från golvet. Önskemålet från brevbäraren är att avlastningsbordet skall ha en yta på 380x520 mm.  

I alla våra fastighetsboxar av liggande modell så är det alltid monterade avlastningsbord i boxarna från fabrik i de storlekar där posten har detta som krav. Detta underlättar otroligt mycket vid ert köp av postboxar. I stående boxar behöver man köpa till extra avlastningsbord som monteras separat då det inte fungerar att montera avlastningsbord i boxarna från fabrik p.g.a sitt grunda utförande. Klicka här för att se avlastningsbord.


Hur gör man en installationsanmälan till posten?

Efter ni beställt boxar från oss på CityPro så tar det vanligtvis 1-2 dygn tills ni får ett mail från oss med en instruktion om hur ni går tillväga för att göra er viktiga installationsanmälan. Då kommer ni även få tillskickat er referensnummer som skall uppges vid anmälan till posten. Vänta inte med att göra er installationsanmälan då det tar 2-3 veckor för Postnord att besiktiga installationen samt för ASSA att koda upp en låscylinder + nycklar till denna. Ni kommer få en uppsättning nycklar till huvudlåset för ert interna arbete.

Klicka HÄR för att göra en installationsanmälan. Man kan även ringa Forum för fastighetsboxar som är postens avdelning för fastighetsboxar och deras telefonnummer är 020-202025 och har öppet helgfri mån - fre 8-16.30. Deras informationssida finner ni på fastighetsboxar.se

Moms visas: