Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Lekställningar

leksystem för lekparken

Lekställningar & klätterställningar

Klätterställningar & lekställningar är något som ligger oss här på Citypro extra varmt om hjärtat. Vi vet ju vilken glädje våra lekställningar och lektorn skänker barnen och de vuxna och därför glädjer det oss extra mycket när våra kunder investerar i vår proffsiga och säkra lekutrustning till sina lekplatser, skolgårdar eller hem till villaträdgården. Citypro erbjuder flera olika modeller av lekställningar. Det kan vara klätterställning i trä med rutschkana, klätterställning med repbro eller tillhörande nät. Vi har ett fullsortiment av lekutrustning av högsta kvalité och som är tillverkad efter de hårt gällande reglerna som ställs på produkter för offentlig utomhusmiljö.

 

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité     Fri frakt 

Leksystem för lekplatser

Lekplatser med olika klätterställningar, rutschkanor, gungor och karuseller ger barn stimulans genom lek och ökar på deras träning av styrka, koordinationsförmåga, motorik och framför allt balans. Barn som lär sig leka på lekplatser redan i ung ålder lär sig även andra viktiga saker som kommer sitta med i resten av livet så som att stå i kö och vänta på favoritleksaken eller på sin tur i gungan. Även att samarbeta med andra barn och göra olika aktiviteter och lekar tillsammans. På en lekplats skall det finnas nått för alla och för olika åldrar samt lekutrustning som passa bägge kön.
 

Vad skall man välja för klätterlek?

Ja det är en ganska svår men samtidigt enkel fråga. Skall man göra det enkelt så kommer säkerligen vilken lekställning som helst göra sig mycket uppskattad och vårt tips kan vara att om man skall ha dessa på en skola att få barnen rösta om vilken typ av klätterställning och lekutrustning man som skola skall köpa in. Man kan välja ut några lekstationer som passar i prisklass ex. En klätterställning med repstege & klätternät, en klätterställning med armgång, en lekställning med rutschkana, lektorn med rutschkana eller kanske vårt populära riddartorn med klätternät, armgång, kiosk, torn och rutschkana. Så får barnen rösta på sin favorit så de känner sig delaktiga samt att de känner att lekplatsen är lite mer "deras" och kommer vara extra försiktiga med den. Det är även väldigt populärt att kombinera flera olika lekställningar med varandra.

Det kan vara ex. att man börjar med en rejäl sandlåda på marken och sand är det perfekta markmaterialet på en lekplats. Förutom att det är roligt att leka med samt springa i så är det även stötdämpande om någon skulle ramla eller falla när de leker. När man är färdig men den stora sandlådan i botten så kan det vara bra att välja en lekställning med inbyggd rutschkana eller klätternät. Dessa är väldigt populära och vi tycker även att man skall kombinera dessa uteprodukter med nån form av balansgång, linbana eller varför inte en kiosk eller ett lekhus på stolpar. Man skall se till att göra en lekplats där alla barn i olika åldrar och kön kommer finna just sin favoritleksak.

 

leksystem leksystem för lekplats lekställning för lekplatser

 

Vad skall man komplettera med för annan lekutrustning till sin lekplats?

Förutom klätterställningar & lekställningar så bör varje lekplats hur liten den än är att ha en gungställning med gungor både för stora och små barn. Gungställning är den vanligast lekutrustningen vi säljer. Efter gungor för stora och små barn eller kanske rent utav en kompisgunga så är såklart en rutschkana eller en kombination lekställning med rutschkana väldigt populär. Sen är sandlek i en sandlåda alltid väldigt uppskattad och väldigt billig då det är minimalt underhåll och livslängden är otroligt lång på sandlek. Man skall heller inte missa att planera in en gungbräda samt ett par fjädergungor eller annan fjäderlek.
 

Vilka andra uteprodukter bör man planera in nu när vi skall bygga en ny lekplats?

När man är färdig med planerna hur lekytan ser ut samt vilken lekutrustning som skall finnas på plats så kan det vara läge att kolla på resterande och vad som kommer behövas mer än bara lekutrustningen. Man måste planera in ett stort antal rejäla papperskorgar och soptunnor där allt avfall som produceras av fikande familjer. Jag tycker man skall satsa på några av våra papperskorgar som heter Parken då dessa är nog utvalda för att vara smidiga, stabila samt att de skall kunna svälja mycket skräp. Våra papperskorg parken finns i flera olika storlekar och utföranden och dessa är en mycket bra avfallslösning för er lekplats.

Parkbänkar eller parksoffor är även saker som man skall planera in i sin utemiljö. Väntande föräldrar eller far/morföräldrar måste ha någonstans att sitta när de med ett leende på sina läppar ser sina barn eller barnbarn leka i de olika leksakerna. Man kan såklart även planera in parkbord som passar väl till parkbänkarna och gör att familjer även kan ta en fika eller kanske äta sin medhavda lunch vid lekplatsen.

Bänkbord är även dessa populära och ett bänkbord är ett parkbord som sitter fast tillsammans med två parkbänkar. Detta blir då en enhet och detta är en mycket populär lösning för lekplatser och i annan parmiljö där man vill kunna erbjuda besökarna att kunna sitta ner och njut av sin medhavda fikakorg.

Utanför lekplatsen så bör man ställa ett cykelställ där besökarna kan ställa sina cyklar på ett korrekt och organiserat sätt. Vi har flera olika typer av cykelställ och olika modeller. Kontakta gärna vår kundtjänst så kan vi hjälpa er att välja ut rätt cykelställ för just er utemiljö.

Sist men inte minst så skall man även montera upp en hundlatrin. En hundlatrin är egentligen en papperskorg avsedd för hundbajspåsar. Om man inte sätter upp en hundlatrin så är det stor risk för att det blir skitkorvar från hundar liggandes lite här och var från lata hundägare som inte vill plocka upp hundskiten efter sina jyckar.

Det medföljer alltid tydliga monteringsinstruktioner när du köper uteprodukter och lekplatsutrustning av oss. Men generellt gäller att man skall ha ett stötdämpande material under lekutrustningen samt följa de föreskrifter som gäller vid installation av respektive lekutrustning.

 

På Citypro är vi stolta över vårt urval av klätterställningar och annan lekplatsutrustning då de håller måtten för de säkerhetsföreskrifter som tagits fram i EU, där regelverk finns för skydd mot olyckor vid lekredskap. Vi ställer alltid höga krav på våra leverantörer att följa detta regelverk. Vi har bilagor tillgängliga för dig som kund att följa när du ska anlägga i lekpark. När barn befinner sig på en högre höjd så lär man sig respektera fallrisken. Dock kan de ta ett tag innan man får kläm på att hantera sin kropp när höjdskräcken slår in. Då är ett av kraven på leverantören att kvalitéten på klätterställningen ska vara så hög att den står emot slitage från ivriga barn, men också för det nyckfulla vädret under den svenska vintern. Vi erbjuder självklart de mjuka fallskyddsmattor som krävs som skydd för barnen när leken snurrar iväg i hög fart. 

 

Har du några fler funderingar kring vilken klätterställning eller utrustning som passar just din lekpark så tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst. Handla online i vår webbutik till bra pris eller kontakta oss för offert. Vi levererar till hela Sverige och inte bara till Stockholm , Göteborg , Uppsala eller Malmö. 

 

 

Moms visas: