Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Entrémattor

Entremattor för butik, företag och fastighet. Skrapmattor och torkmattor för ren inomhusmiljö

Entrémattor för företag, fastighet och butik

Entrémattor, torkmatta, dörrmatta eller skrapmatta? Det finns många olika namn på mattor och hos oss hittar du alla typer av mattor för din ingång. Vi har noggrant valt ut ett omfattande sortiment av högkvalitativa mattor eftersom vi förstår att kvalitet är en långsiktig investering. Naturligtvis tjänar de olika butiksmattorna och dörrmattorna olika syften. Vi erbjuder också skräddarsydda specialmattor för att möta utmaningarna i komplexa entrépartier. Om du har specifika frågor om våra mattor, tveka inte att kontakta vår kundtjänst för personlig hjälp.

 

Entrémattor för en ren inomhusmiljö på offentliga platser

För att du ska få en så ren inomhusmiljö som möjligt erbjuder vi ett 3-zons system som många kunder använder och är nöjda med. Detta system är väldigt effektivt för de flesta miljöer där det rör sig mycket människor. Vårt entrésystem som kan ändras och anpassas till de flesta entréer.

 

Zon 1 Skrapmattor: Detta är en av de viktigaste stegen för att upprätthålla en ren inomhusmiljö. Här placerar man en skrapmatta utanför dörren så att den värsta smutsen stannar utanför entrén. Denna matta skrapar effektivt bort grov smuts som lera, grus, gräs och smutsig snö. Skrapgaller kan också användas i fastigheter och har samma effekt som skrapmattan.

 

Zon 2 Kombinationsmattor: Zon två är till för att samla upp lite finare smuts och till det passar det bäst en kombinationsmatta. En sådan matta kan placeras precis vid entrén eller utanför under tak. Denna matta som är detta andra steget vid entrén tar även hand om en stor del av vätan som kommer med kunder och besökare.

 

Zon 3 Torkmattor: I zon tre placerar man torkmattan som vi ser som den sista delen i entrén och den tar effektivt hand om den sista vätan från besökare. 

 

Följer man dessa tre steg slipper man mycket smuts och väta inomhus och får en mycket fräschare inomhusmiljö. 

 

Zon 1-3 entremattor för offentlig miljö

Torkmattor, dörrmattor och entremattor allmänna platser

 

Skrapmatta eller torkmatta - måste du välja? Då kanske kombimatta är det bästa.

Våra mattor är av mycket hög kvalitet och utvecklade för att möta det våra svenska väderförhållanden.  Mattorna är tillverkade för att klara det slitage som uppstår i entréer där många människor passerar. När det inte går att skapa en entre med olika zoner rekommenderar vi våra kombinationsmattor som både kan hantera väta och hård smuts. En allt-i-ett matta gör det ändå möjligt att upprätthålla en ren och fräsch ingång till din butik, fastighet eller ditt företag. 

 

Att ha mattor vid ingången och entrén sparar både tid och pengar då det inte blir lika mycket att städa. Dessutom slits inte inomhusgolvet lika hårt när smutsen stannar vid entrén. Att ha absorberingsmatta och skrapmatta ger en renare inomhusmiljö.

 

Det finns en mångfald av material och kvaliteter när det gäller dörrmattor och butiksmattor. Vi har valt att fokusera på proffskvalitet, eftersom våra kunder ofta upplever hög trafik i sina entréer och därmed ställer högre krav på mattornas kvalitet. För den som endast behöver en dörrmatta eller torkmatta hemma i villan kan en mer prisvärd variant vara tillräcklig, även om den kanske inte absorberar fukt eller skrapar av skor lika effektivt. Till företag och allmänna platser är det dock klokt att investera i mattor med mycket hög kvalitet. 

 

Hur väljer du den rätta mattan för din entré? 

Här är några tips som hjälper dig att göra det bästa valet:

 1. Form & storlek:

  Det är viktigt att välja en entrématta som passar både storleken och formen på din entré. En för liten matta kan misslyckas med att utföra sitt jobb effektivt, medan en för stor matta kan se klumpig ut. Mät noga innan du beställer din butiksmatta.
   

 2. Material:

  Det finns olika material att välja mellan för dörrmattor och butiksmattor. De billigare varianterna av absorberings- och torkmattor tenderar att bestå av tunnare och mindre tätt vävda material. Kvaliteten på mattan korrelerar ofta med priset, och det är värt att investera i mer exklusiva material för överlägsen fuktabsorption och slitstyrka. Om entrémattan har en gummibotten, bör du vara medveten om att kvaliteten på gummit kan påverkas av kyla och minusgrader.
   

 3. Design och stil:

  En matta vid entrén utgör en betydande del av inredningen, så välj en som passar din personliga stil och förhöjer utseendet på din entré. Med olika material, färger och möjligheten att skapa egna tryck, kan du skapa en skräddarsydd matta som speglar din smak och identitet.
   

 4. Underhåll:

  För att hålla dina mattor i gott skick över tid är regelbunden rengöring viktigt. De flesta mattor kan dammsugas och tvättas enligt instruktionerna. Undvik starka rengöringsmedel, eftersom dessa kan påverka mattans funktion och bleka dess färger.
   

 5. Utbyte: Entrémattor utsätts för slitage och blir efter en tid slitna. Om du märker tecken på slitage är det bäst att byta ut mattan mot en ny. Ha alltid en reservmatta till hands för att undvika att stå utan matta i din entré.
   

 6. Entrématta med tryck:

  För en mer personlig stil kan du överväga en entrématta med tryck. Vi erbjuder möjligheten att trycka på egna logotyper eller motiv på dina torkmattor, vilket ger en professionell och effektfull image till din entré. Oavsett om mattan placeras innanför eller utanför entrédörren är det ett populärt val för företag som vill marknadsföra sitt varumärke genom en unik entrématta.