Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Gungor

Gungor för lekparken

Gungor & Vippgunga

Gunga är nått som barnen aldrig tröttnar på. På lekplatsen så är ofta gungställningen det mest eftertraktade lekmomentet. Åldern på barnen spelar ingen större roll då det finns så många olika typer av gungor och vi på Citypro erbjuder ett brett sortiment med det bästa från marknadens ledande tillverkare. Alla produkter avsedda för lekplatser är noga testade och utformade efter de höga krav som ställs på tillverkarna. Oavsett om ni söker en kedjegunga, barngunga eller kompisgunga så har vi det i vårt breda sortiment. Finner ni inte just den modellen ni söker så kontakta oss så hjälper vi er då vi har en bredare portfölj än vad som syns här på sidan.

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité     Fri frakt 

Vilken typ av gunga skall jag välja till vår lekplats på vår BRF innergård?
Det första man skall tänka på är att göra en liten uppskattning om hur många barn som kan tänkas vistas på lekplatsen. Vanligast är att man köper en eller flera gungställningar och fyller den med olika gungor. Vi har flera olika typer och storlekar av gungställningar. Dessa gungställningar kan vara antingen i metall, behandlat trä eller i naturstockar. Det finns även ställningar för gungor där man gungar mitt emot varandra.När man har bestämt hur många gungor man skall köpa till sin lekmiljö så skall man bestämma vilken typ av gunga man skall köpa. Vi brukar alltid föreslå att man köper minst en barngunga för de minsta barnen. Ett barngungsäte framkallar ofta skratt och glädje och är lekplatsen för mindre barn i vårdnadshavares sällskap så skall dessa såklart även erbjudas en chans att gunga. Då småbarnsföräldrar ofta umgås med andra småbarnsföräldrar så bör man kunna erbjuda två barngungor. Våra barngungor är byggda och tillverkade för att passa de små barnen på ett bra sätt med extra stöd för både armar, ben och rygg.När de minsta barnens aktivitet är räddad så skall man gå på de lite större barnen och vilka gungor som passar till lekplatsen. Däckgunga är en klassiker som finns på i stort sett alla landets lekplatser. Däckgungan är lika genialisk som enkel och en typ av barngunga som aldrig går ur tiden. Detta är alltid en rekommendation som vi gör till kommuner, skolor och brf som skall bygga en lekplats med lekställningar och andra barnleksaker. Däckgungan kan man sitta på, stå på och kompisgunga på. Den mest användbara och använda gungsitsen.För några år sedan kom en nyhet som slog ner som en bomb hos oss som säljer uteprodukter och utrustning för utelek. Då kom kompisgungan även kallad fågelbogungan. En fågelbogunga är en ring som oftast är tillverkad av rep så det får plats många barn samtidigt på denna gunga. Denna typ av gunga gör att många kompisar kan använda gungan samtidigt och tack vare sin storlek så kan barnen sitta, ligga eller stå flera användare samtidigt på gungan. Fågelbogungan är även väldigt poppis hos de äldre barnen och ungdomarna som gillar att "hänga" och "chilla" på gungan. Gungor av kompistyp passar även i flera fall väldigt bra för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Självklart så står även denna typ av gungsits höst upp på "måste ha" listan.Skall man även ha en gungbräda?
Varje lekplats skall såklart ha en gungbräda och gungbrädor är flitigt använda på landets lekplatser och skolgårdar. Efter vanliga gungor och sandlåda så är gungbrädan på tur som den vanligaste uteleksaken till lekplatsen. Såklart har vi flera olika modeller i vårt sortiment och genomgående är att alla gungbrädor är av yppersta kvalitè och har maximal livslängd så det är egentligt vilken design och stil man önskar på sina gungbrädor. Missa heller inte att kika på vår vippgunga som är en typ av gungbräda med unikt utseende.

 

Pedagogiska fördelar med gungor

Ett barn har en inbyggd naturlig drivkraft att utvecklas och utforska. Mycket av barnets lärande stimuleras i en lekmiljö där det finns flera olika lekredskap till hands. I flera åldersgrupper bland mindre barn finns många lärdomar att dra ifrån gungställningen både socialt i samspelet med andra barn, men också i inre processer på fantasins vida vingar. I småbarnsgungorna samspelar barnet med vårdnadshavaren som puttar på farten och det blir på så vis en lek med bus och motorisk övning. Kanske prova att göra high-five med barnet varje gång det närmar sig. När ett något äldre barn lärt sig att ta fart på egen hand sätter fantasin igång och man föreställer sig att man flyger bland fåglarna. Där lär man sig att sträva efter målen att i detta fall flyga så högt man kan. I samspelet med andra barn får man lära sig att vänta på sin tur, visa hänsyn och följa ordningsregler satta av pedagoger eller vårdnadshavare. Här visas också vara en naturlig mötesplats för barn som kanske inte haft en relation till varandra tidigare och man väver en vänskap i synkroniserat gungande eller liknande. En bra lekplats ger bara fördelar!

 


Endast bra kvalitét - hos Citypro!

Har ni fler frågor kring utelek, gungbrädor och andra tillbehör till lekplatsen så kontakta vår kundtjänst. Vi sitter på ett stort lager i fagra Vänersborg och har levererat ett stort sortiment för lekplats och utemiljöer sedan 2009. Vår gedigna erfarenhet har givit oss en stor passion och kunskap inom ämnet. Vi levererar gungor med gungställning och annan lekplatsutrustning till kommuner, bostadsrättsföreningar och andra aktörer för offentliga utemiljöer i hela Sverige och alltid till bra pris! 

 

Moms visas: