Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Naturlek

leksystem i naturlek

Naturlek - Det perfekta utomhusklassrummet!

På Citypro.se är vårt uppdrag att se till att barn har underbara lekplatser att gå till där de både kan leka och lära sig saker. Allt börjar med att du tar ett djupt andetag och bestämmer dig för att det är dags att göra en förändring. Vill du skapa en naturlig lekplats med en lärmiljö som uppfyller alla säkerhets- och licensstandarder, är utvecklingsanpassad, kognitivt utmanande, fysiskt krävande och helt läroplansintegrerad är detta det första steget!

Optimerar användningen av varje kvadratmeter av din utomhusyta samtidigt som den är 100 % klimatkompenserat! Designad och byggd för att minska ångest, skapa härliga utbyten, bilda bestående minnen och förbättra det allmänna välbefinnandet!

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité    

Lekplatser & Hinderbana i Naturlek!

Har du någon gång klättrat i träd, byggt fort, klättrat på stenar, gjort lerpajer, grävt i sand, hoppat i löv eller bara haft roligt ute på gården? Då har du upplevt naturlig lek.

Naturlig lek bidrar till den övergripande fysiska, kognitiva och emotionella utvecklingen hos barn. Hjälper till att få högre poäng på tester tack vare ökad koncentration och självdisciplin. Men även upplevelsen av en mångsidig lek hjälper till att minska aggressivt beteende, ökar hälsoeffekterna och ökad motorisk kondition.

Naturliga lekplatser erbjuder ekonomiska fördelar och är billigare än vanlig lekplatsutrustning, de byts inte heller ut när säkerhetsföreskrifterna ändras och minskar lekplatsskador.

Ett högre lekvärde till lägre kostnad är en av alla fördelar med en naturlekplats och är en viktig del av den gröna rörelsen som minskar kostsamma miljöpåverkan samtidigt som naturlekutrustning förbättrar vilda livsmiljöer och förskönar omgivningen. Eftersom de använder inhemska växter och lokala material har de ett mycket lågt koldioxidavtryck!

 

Nöj dig inte med en vanlig lekplats!

Välj en naturlig, fantasifull och äventyrlig lekplats som barn älskar att leka i stället!

Rutschbanor, bergsklättringar, trädgårdar, sandgropar, klätterväggar, bäckar, grottor, labyrinter och andra naturliga egenskaper som hjälper barn att upptäcka och lära sig om naturen medan de leker.

En naturlig lekplats är en lekmiljö som består av element och texturer från jorden som t.ex. trästockar, stubbar, stenblock, och växter. Ger större möjligheter för barn att utforska miljö, delta i aktiv lek och förbättrar samtidigt sin fysiska kondition. Fantasi och kreativitet stimuleras också som hjälper till att utveckla motoriska färdigheter, sociala förmågor och ger möjlighet till naturstudier.

De flesta vuxna minns sina raster med glädje, möjligheten att lämna klassrummet bakom sig och ge sig ut på äventyr. Det är minnen du alltid kommer att minnas och värna om för alltid.

Men med dagens överflöd av aktiviteter och färre möjligheter att få njuta av lek utomhus minskas kraftigt. Med TV-spel, TV, fritidsaktiviteter och ett ökat fokus på den akademiska kunskapen har därför lett till att lekplatser och lektid försvinner. Denna minskning av den fria leken kan äventyra barns utveckling på ett negativt sätt. Lekplatser är viktiga och säkra utrymmen där barn kan vara sig själva och uttrycka sig på ett naturligt sätt. Där utvecklingen för de kognitiva, fysiska, sociala och känslomässiga färdigheter förbättras.
 

naturlekplats utrustning naturlekplats i hög kvalité lekställning i naturlek

 

Fördelar med Naturlekplatser:

Lekplatser ska vara säkra utrymmen där barn kan utveckla fysiska, sociala, känslomässiga och kreativa färdigheter. Vi tar en djupare titt på hur ett barns utveckling gynnas av att leka på naturlekplatser.

Du kan inte ha en lekplats utan lek. Lek är en spontan aktivitet som barn ägnar sig åt för att ha roligt. Experter inom en mängd olika områden, inklusive psykologi, biologi, hälsa och utbildning har genomfört många studier om begreppet ”barndomslek” där alla bevisar samma faktum. Att lek är en viktig aspekt för lärande.

 • Fysiska fördelar
 • Social utveckling
 • Emotionell påverkan
 • Främjar fantasin
 • Gör utbildning roligare

Leken drivs av ett barns nyfikenhet och när ett barn växer blir deras lek mer komplex. Utan att kunna leka hämmas barns förmåga att utvecklas och lära sig. Att äta och sova är en avgörande del för ett barns hälsa och så är det även med lek.

Lekplatser är den perfekta platsen för barn att ägna sig åt fri lek. Strukturerad lek, sport eller organiserade aktiviteter skiljer sig från fri lek. När barn är på lekplatsen finns det olika strukturer och ett utrymme att välja hur de vill leka på fritiden. Här kan barn utforska sina egna naturliga tendenser, interagera med ett bredare spektrum av åldersgrupper och väcka sina kreativa instinkter.

 

Vad säger egentligen forskare?

När du tittar på barn på en lekplats kommer du snart att se att även om de har roligt så kommer de definitivt att träna och lära sig saker. En universal rekommendation är att barn ska aktiveras måttligt fysiskt varje dag i minst 60 minuter och en lekplats är den perfekta platsen att få detta gjort. Dessutom, när barn tar för vana att träna och ser det som en trevlig upplevelse, uppmuntrar vi dem att vara aktiva när de blir äldre.

Lekplatser är en viktig aspekt för hälsosam utveckling och ger vi barn en plats att träna hela kroppen, inklusive övningar som stärker deras armar, ben, bål och så vidare stärker vi deras självförtroende och immunförsvar. Alla vårdas och gynnas genom kraftfull lek och barn får en mängd olika fysiska fördelar genom lek:

 • Förbättrad flexibilitet och balans
 • Utveckling av övergripande motorik, fingerfärdighet och hand-öga-koordination
 • Möjligheter att lära sig att kontrollera sin rörelse
 • Förbättrade instinkter
 • Främjar hjärt- och lungfunktion
 • Starkare muskler
 • Förbättrad immunfunktion
 • Minskad risk för fetma och diabetes

När barn tillbringar tid på lekplatserna lär de sig olika färdigheter och testar sina gränser genom att prova de olika utrustningarna. Åka rutschkana, gunga och klättra hjälper barn att utveckla sin smidighet, snabbhet, styrka, balans och koordination.

Fysisk aktivitet och ostrukturerad lektid på en lekplats fungerar som ett hälsosamt sätt att hjälpa barn att hantera sina känslor och minska stressnivåerna. Lek kan inte bara fungera som en distraktion från deras problem, utan lycka är en naturlig biprodukt av utomhusaktiviteter. Barn upplever många andra positiva känslomässiga effekter när de får friheten att leka på en naturlekplats.

Barns självförtroende och självkänsla ökar när de bemästrar utmanande naturlekutrustningar och lär sig hur de ska hantera utmaningen på ett hälsosamt sätt, samt minskar mobbning och misskötsel.

När du besöker en lekplats är det säkert andra barn där och när barn träffar andra barn på lekplatsen lär dem sig viktiga lektioner som sociala normer och hur man interagerar med andra. Som kommer att vara en viktig del för framtida relationer och arbetsplatser.

 • Komma överens
 • Att komma överens om regler och samarbeta
 • Turas om och tålamod
 • Att lösa konflikter
 • Att övervinna blyghet
 • Dela och vänskap

När barn använder sin fantasi och leker på låtsas, lär det dem sociala roller. Kreativitet främjar också ett barns förmåga att lösa problem och utveckla sin personlighet. Genom att använda sin fantasi kan barn prova olika idéer och identiteter. Detta hjälper dem att bygga upp en stark självkänsla när de upptäcker vad de tycker om, ogillar och tror. Även om utvecklingen av självidentitet kommer att fortsätta under hela deras unga liv, börjar grunden med dessa oskyldiga låtsasaktiviteter på lekplatsen.

 

Gör utbildning roligare!

När barns har tillgång till en lekplats på rasten ger vi barnen frihet och gör den pedagogiska upplevelsen roligare. Faktum är att forskare nu förstår betydelsen av lekplatser på skolor och hur de har en viktig inverkan på ett barns förmåga att lära och utvecklas.

Möjligheter till lek har också en effekt på barns närvarograd på grundskolenivå. När ett barn vet att det kommer att finnas möjligheter att släppa loss har de ofta lättare att lyssna och lära sig samordning, social medvetenhet, språk och så mycket mer!

 

ALLT DU BEHÖVER - HOS CITYPRO!

Utomhuslek är mycket viktigt för barn och ligger oss varmt om hjärtat. Sedan 2009 har vi försett företag, privatpersoner, kommuner och bostadsrättsföreningar med rätt utrustning till bästa kvalitét för sin utemiljö! Självklar håller all utrustning i vårt sortiment den högsta standard i enlighet med de regler som finns gällande säkerhet, underhåll, montage och service. På vår sida finns anvisningar för dig om hur man bäst sköter om barnens palats på lekplatsen för att hålla för flera generationer. 

 

En trivsam utomhusmiljö är en ren utomhusmiljö. När barn ska leka och utveckla sina frågvisa sinnen finns inte plats för skräp och oreda. Därför erbjuder vi på Citypro ett brett sortiment av papperskorgar, förvaringsboxar, informationsskåp m.m för att kunna ge förutsättningar för besökare att hålla ordning och reda. Lekplatsutrustning bör planeras med alla åldersgrupper i åtanke - små, stora, mittemellan. Kanske även ägna en tanke åt de som lämnat sin barnkropp bakom sig, men väljer att ha barnasinnet kvar. Äldre ungdomar kan också uppskatta en skrattfylld åktur i linbanan eller rutschkanan under tider då ingen annan ser. 

 

En lekplats blir en naturlig mötesplats för många - småbarnsföräldrar umgås med andra småbarnsföräldrar, mormor som tar med barnbarnet ut en stund bygger broar över generationsgränser. Ska man prompt sitta med mobilen i handen så kan man ju lika gärna göra det utomhus! Ha så med i åtanke de parkmöbler, picnicbord och gradänger som gör det möjligt att spendera längre stunder på platsen med fikakorgen i högsta hugg! 

 

Kontakta oss!

När du väljer lekutrustning från Citypro förstår vi vikten av lekplatser för barns utveckling. Vi uppmuntrar företag att bygga naturlekplatser till barn som kan utforska sin värld och lära sig grundläggande lektioner genom äventyr och fantasi.
Oavsett om du funderar på att byta ut lekplatsen på din skola eller vill lägga till några lekstrukturer till är vi angelägna om att leverera innovativ design för att främja värdet av naturlek.

Moms visas: