Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
0521-599 000 Faktura 30 dagar

  FRAKTFRITT

Fjädergungor

Fjädergunga

Fjädergungor & fjäderlekar

Fjädergungor och vippgungor är något som alla lekplatser borde ha i sitt leksortiment. Fjädergunglek består av en gungmodul (kan vara utformad som en bil, häst, nyckelpiga eller nått annat kul) samt en kraftig fjäder samt ett fundament. Dessa fjädergungor är mycket omtyckta av barn i de mindre åldrarna och glädjeskratten är många. Se vårt fina sortiment av godkända och framförallt rejäla fjäderleksaker. Vi på Citypro är proffs på fjäderlek!

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité     Fri frakt 

Fjädergunga och gungdjur på lekplatsen

När man planerar en ny lekplats så skall man se till att tänka på leksaker åt barn i alla åldrar och då passar våra fjädergungleksaker utmärkt. Det kan vara svårt för ett mindre barn att hantera en vanlig gunga helt själv och då kan de bli på dåligt humör genom att känna att de inte kan själva. Men en fjädergunga så är det mycket lättare att få fart på gungrörelsen och det finns alltid ett rejält handtag för barnet att hålla fast vid samtidigt som det finns rejäla fotpinnar där barnet kan få en stabil kroppsställning. Man skall också se till att om man väljer ut flera olika vippgungor så skall man välja olika typer av modeller. Så det kanske blir att man monterar en fjädergunga bil, en häst gunga, en som ser ut som en bil eller kanske någon annan kul modell. Helt enkelt att inte låsa sig fast vid en modell och ha ex. 5 gungleksaker som alla ser ut som bilar när det står ett barn som hellre vill gunga på en häst. Så bredda upp sortimentet av gungleksaker.

När det kommer till gungleksaker hur skall man tänka med monteringen av dessa? Man skall alltid tänka på att ha ett bra fallunderlag när det kommer till fjäderlek och andra fjädergungor. Generellt kan man väl säga att man alltid använder sand som fall-underlag. Det är perfekt att ha dessa monterade i en stor sandlåda som det brukar vara på lekplatser och i parker. Om man inte använder sand som fallskydd utan vill montera dessa gungdjur och gungleksaker inomhus eller i lekhörnor på restauranger eller köpcentra så finns speciella stötdämpande markplattor som man kan lägga eller montera fast på golvet.
 
De flesta fjädergungor passar barn från 2 år och uppåt och det är även dessa barn som uppskattar vår fjäderlek mest. Fjäderleksaker passar även föräldrar och vårdnadshavare bra då barnen ofta kan gunga själva utan att nån behöver putta på. Detta gör även att barnet känner att hen "kan själv" nått som stärker barnets självförtroende. Det finns olika modeller av fjäderlek men det vanligast är att de är utformade så det nästan bara går att gunga fram och tillbaka.

Alla våra fjärdergungor är tillverkade efter de regler, lagar och riktlinjer som gäller för produktion av lekutrustning för offentlig miljö.
 

Val av lekutrustning till lekplatsen

Vilken annan lekutrustning skall jag komplettera mina fjädergungor med för att få en komplett lekplats?
Vi på Citypro tycker att man skall börja nerifrån när man planerar sin lekplats. Så börja med en stor ram som skapar en stor sandlåda. Detta är en mycket bra och hållbart material som "mark" till lekplatsen eller aktivitetsplatsen. När man gjort en stor sandlåda så tittar man på vilket behov det finns. Är det på en förskola eller dagisverksamhet så passar det utmärkt med gunglek men är det en låg & mellanstadieskola så är det annat man skall satsa på.

Vi brukar alltid planera in minst en gungställning på de lekplatser vi hjälper till att ta fram. I gungställningen planerar vi gärna in 1-2 barngungor (återigen om det är på en förskola med mindre barn) annars så tar vi och planerar in bildäcksgungor som är mycket uppskattade samtidigt som de är miljövänligt att återbruka och livslängden är i stort sett evig. På senare år så bar det kommit en väldigt populär nyhet som heter fågelbogunga eller kompisgunga som är mycket uppskattad då flera barn kan gunga på den samtidigt och samverka för att få bra gung. Detta är ju helt andra gungor än de djurgungor vi tidigare har presenterat men väldigt passande som komplement till fjäderleken.

Gungbrädor är nästa grej som vi ritar in i våra projekt. En gungbräda är väldigt uppskattad bland barnen och även de lite äldre barnen och man skall helt klart erbjuda gungbrädor till besökarna av lekplatsen man tänker bygga. Gungbrädan uppmanar också deltagarna till samarbete och att visa hänsyn nått som göra gungbrädan till en av våra favoritleksaker till lekplatsen.

Vi vill även alltid få med en klätterställning som vi ofta väljer en modell med integrerad rutschkana. En rutschkana är väldigt uppskattad och används väldigt flitigt på de flesta lekplatser. Även här bör man se över vilken målgrupp man tänker sig att besökarna håller sig inom.

 

En ren lekplats är en trivsam lekplats. Ordning och reda är mycket viktigt när man anlägger en offentlig utemiljö av alla sorter, däribland lekparker. På Citypro.se erbjuder vi därför även ett stort sortiment av bl.a papperskorgar, förvaringsboxar, informationsskyltar, picnicbord m.m. Allt konstruerat för att stå emot slitage från trampande fötter och isande skandinaviska vindar. 

 

Vi ligger långt fram i branschen med att sälja gungor, fjädergungor och annan lekutrustning. Vi tackar för vårt egna stora lager i Vänersborg för att vi får arbeta i nära relation till våra produkter och kan på vis plocka fram det bästa av kvalitét och pris. Vi har länge hjälpt bostadsrättsföreningar , kommuner & företag anlägga sina lekplatser i hela Sverige och inte bara i Stockholm , Malmö eller Göteborg.

 

Har ni fler frågor kring fjäderlek och fjädergungor så kontakta vår kunniga kundservice så kan vi hjälpa er innan köp.

 

Moms visas: